неделя, 26 септември 2010 г.

Слушане на интернет радио през мобилен телефон Nokia

Преди няколко дни започнахме излъчването на интернет радио на ПФК Ботев, което използваме главно за предаване на мачове на живо. Веднага се получиха много запитвания, може ли да се слуша радиото, ако не сме на компютър. Отговорът е - може и то напълно нормално.

Всичко което ви е нужно е мобилен телефон (в моя случай Нокия) и най-евтината тарифа за интернет на вашия мобилен оператор (в моя случай 2,50лв на месец). От там нататък може да импровизирате безкрайно - дали ще слушате радиото директно към телефона, дали ще го вържете към тонколоните на някоя дискотека, домашната ви уредба или радиоточката на дядо ви.


1) От тук сваляте безплатно - NOKIA INTERNET RADIO

2) Инсталирате на вашия телефон

3) Пита ви за предпочитана интернет връзка (по-долу ще кажа как да активирате неограничен като интернет към GLOBUL за 2,5лв. на месец) избирате предпочитаната връзка

4) Избирате "ПРЕДПОЧИТАНИ (Записани станции)"

5) Опции >> Добави станц. ръчно

6) В полето "Адрес" пишете: http://94.102.154.146:7262/ ( или адресът и порта на радиото което искате да слушате http://адрес:порт/ )
В полето "Име" пишете, името с което искате да се запамети радиото в телефона ви.

7) Запамети (или Опции >> Запамети)

8) Избирате станцията и натискате "Слушане"

Това е, тествах на моята NOKIA N95 и радиото върви безпроблемно със споменатия вече интернет на GLOBUL.

За да активирате интернет към GLOBUL изпратете СМС със съдържание "AD10", на номер 1414.

Tака получавате неограничено количество мегабайти, за 2,50лв. на месец. Единствено след като свалите 10 Мб на максимална скорост, след това ви пада скоростта.

Повече инфо тук:

http://globul.bg/bg/postpaid.18.html?posm=18

Няма коментари: